Tarteletter med sød kartoffelcreme

En nem vegetarisk forret som også gør sig godt på buffeten til julefrokosten eller familiefesten.

Til 8 personer.

Du skal bruge

  • 1 pakke tarteletter
  • 300 gram søde kartofler, skrællet vægt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tørret rød chili eller ½ tsk. stødt chili, efter smag.
  • ½ dl yoghurt naturel eller skyr
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt basilikum
  • 200 gram frisk gedeost
  • 100 gram syltede rødløg
  • Karen Volf Originale Tarteletter

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Skræl de søde kartofler, og skær dem i skiver og læg op på bagepladen. Vend dem i olivenolie og chili og bag i 15 min, eller til de er møre.

Blend de varme kartofler samt olien fra bagepladen med yoghurten, og smag til med salt.

Kom fyldet op i tarteletterne, og pynt med urter, syltede rødløg og gedeost

Tip: Sådan laver du syltede rødløg

Skær 400 gram rødløg i både.

Kog 1,5 dl eddike med 1,5 dl sukker, og to dl vand, 4 peberkorn og 2 laurbærblade. Kog op til sukkeret er opløst, og lagen simrer. Tilsæt løgene, og kog under låg i 3-4 minutter. Tag løgene op, og kom dem i et rent glas, lad lagen simre i 4 minutter yderligere, før du hælder den over løgene. Lad det køle af, og opbevar herefter på køl. De kan holde sig nogle uger og tages frem til salater m.m.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk