En nem vegetarisk forret som også gør sig godt på buffeten til julefrokosten eller familiefesten.
Til 8 personer.
Du skal bruge
- 1 pakke tarteletter
- 300 gram søde kartofler, skrællet vægt
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tørret rød chili eller ½ tsk. stødt chili, efter smag.
- ½ dl yoghurt naturel eller skyr
- 1 bundt mynte
- 1 bundt basilikum
- 200 gram frisk gedeost
- 100 gram syltede rødløg
- Karen Volf Originale Tarteletter
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i skiver og læg op på bagepladen. Vend dem i olivenolie og chili og bag i 15 min, eller til de er møre.
Blend de varme kartofler samt olien fra bagepladen med yoghurten, og smag til med salt.
Kom fyldet op i tarteletterne, og pynt med urter, syltede rødløg og gedeost
Tip: Sådan laver du syltede rødløg
Skær 400 gram rødløg i både.
Kog 1,5 dl eddike med 1,5 dl sukker, og to dl vand, 4 peberkorn og 2 laurbærblade. Kog op til sukkeret er opløst, og lagen simrer. Tilsæt løgene, og kog under låg i 3-4 minutter. Tag løgene op, og kom dem i et rent glas, lad lagen simre i 4 minutter yderligere, før du hælder den over løgene. Lad det køle af, og opbevar herefter på køl. De kan holde sig nogle uger og tages frem til salater m.m.