Tarteletter med sød kartoffelcreme

En nem vegetarisk forret som også gør sig godt på buffeten til julefrokosten eller familiefesten.

Til 8 personer.

Du skal bruge

  • 1 pakke tarteletter
  • 300 gram søde kartofler, skrællet vægt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tørret rød chili eller ½ tsk. stødt chili, efter smag.
  • ½ dl yoghurt naturel eller skyr
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt basilikum
  • 200 gram frisk gedeost
  • 100 gram syltede rødløg
  • Karen Volf Originale Tarteletter

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Skræl de søde kartofler, og skær dem i skiver og læg op på bagepladen. Vend dem i olivenolie og chili og bag i 15 min, eller til de er møre.

Blend de varme kartofler samt olien fra bagepladen med yoghurten, og smag til med salt.

Kom fyldet op i tarteletterne, og pynt med urter, syltede rødløg og gedeost

Tip: Sådan laver du syltede rødløg

Skær 400 gram rødløg i både.

Kog 1,5 dl eddike med 1,5 dl sukker, og to dl vand, 4 peberkorn og 2 laurbærblade. Kog op til sukkeret er opløst, og lagen simrer. Tilsæt løgene, og kog under låg i 3-4 minutter. Tag løgene op, og kom dem i et rent glas, lad lagen simre i 4 minutter yderligere, før du hælder den over løgene. Lad det køle af, og opbevar herefter på køl. De kan holde sig nogle uger og tages frem til salater m.m.

Kurv