Tarteletter med høns i asparges

10 stk.

Den klassiske tartelet, som du kender den fra familiefester gennem generationer. Lav den selv fra bunden og genopdag en fantastisk smag.

Sådan gør du

Hønsebouillon

Hønen lægges i en gryde med koldt vand. Vandet skal kun lige dække hønen. Vandet bringes i kog og skummes af. Tilsæt salt og skum igen af. Urterne renses og skæres groft ud og tilsættes. Gryden med høne og urter holdes i kog i ca. 2½ time til hønen er mør. Hønen tages op, og kødet pilles af skroget. Urterne sigtes fra bouillonen. Når bouillon og hønsekød er afkølet, kan det overskydende fryses.

Tarteletfyld

Gulerødder og selleri skrælles og skæres i passende stykker og gives et let opkog, til de er møre. Aspargesene snittes i ca. 3 cm lange stykker.

Smørret smeltes ved svag varme, melet tilsættes det smeltede smør og røres godt sammen. Herefter tilsættes den kogende hønsebouillon under omrøring. Der justeres med mere bouillon, indtil opbagningen har en cremet konsistens.

Hønsekødet og grønsagerne vendes i den cremede opbagning og skal simre i få minutter.

Tarteletterne varmes i ovnen ved 200° med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i, og retten serveres.

Ingredienser

  • 10 Tarteletter fra Karen Volf
  • 250 g kogt hønsekød i tern
  • 100 g asparges (snittede)
  • 3 gulerødder
  • ¼ selleri
  • 35 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 100 g hønsebouillon

Hønsebouillon

  • 1 suppehøne, ca. 1400 g
  • 1 kg rodfrugter og urter, f.eks. gulerødder, porrer, selleri, løg
  • 1 tsk. salt

Produkter i opskriften