Tarteletter med høns i asparges

Den klassiske tartelet, som du kender den fra familiefester gennem generationer. Lav den selv fra bunden og genopdag en fantastisk smag.

Du skal bruge (til 10 tarteletter)

  • 10 Tarteletter fra Karen Volf
  • 250 g kogt hønsekød i tern
  • 100 g asparges (snittede)
  • 3 gulerødder
  • ¼ selleri
  • 35 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 100 g hønsebouillon

Hønsebouillon:

  • 1 suppehøne, ca. 1400 g
  • 1 kg rodfrugter og urter, f.eks. gulerødder, porrer, selleri, løg
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

Hønsebouillon

Hønen lægges i en gryde med koldt vand. Vandet skal kun lige dække hønen. Vandet bringes i kog og skummes af. Tilsæt salt og skum igen af. Urterne renses og skæres groft ud og tilsættes. Gryden med høne og urter holdes i kog i ca. 2½ time til hønen er mør. Hønen tages op, og kødet pilles af skroget. Urterne sigtes fra bouillonen. Når bouillon og hønsekød er afkølet, kan det overskydende fryses.

Tarteletfyld

Gulerødder og selleri skrælles og skæres i passende stykker og gives et let opkog, til de er møre. Aspargesene snittes i ca. 3 cm lange stykker.

Smørret smeltes ved svag varme, melet tilsættes det smeltede smør og røres godt sammen. Herefter tilsættes den kogende hønsebouillon under omrøring. Der justeres med mere bouillon, indtil opbagningen har en cremet konsistens.

Hønsekødet og grønsagerne vendes i den cremede opbagning og skal simre i få minutter.

Tarteletterne varmes i ovnen ved 200° med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i, og retten serveres.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk