Sommerparfait

10-12 personer

Den skønneste smag af sommer – parfait med kammerjunker & friske bær.

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og flormelis let og luftigt sammen med kornene fra vaniljestangen. Tilsæt citronsaft og skal.

Pisk piskefløden i en anden skål til let skum.

Vend forsigtigt fløden i æggemassen og kom op i en brødform.

Stil brødformen på fryseren i minimum 6 timer og gerne et par dage i forvejen.

Tag parfaiten ud af fryseren tyve minutter før servering.

Knus kammerjunkerne og rens bærrene.

Kom de knuste kammerjunkere op på en tallerken og anret med en skefuld parfait og friske hindbær.

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 6 dl piskefløde
  • 120 g flormelis
  • 2 økologiske citroner, skal og saft heraf
  • 1 vaniljestang
  • 30 g Karen Volf Kammerjunkere
  • Hindbær
  • Husk: en brødform

Produkter i opskriften

Relaterede opskrifter

Jordbær-hyldeblomst koldskål

Den rene smag af sommer må være jordbær og hyldeblomst. Nyd den i en skøn [...]

Se opskrift
Koldskålssmoothie med knuste kammerjunkere

Prøv noget nyt under sommerens sol: Denne opdaterede version af koldskål er et hit hos [...]

Se opskrift
Koldskål med pisket flødeskumstopping, syltede rabarber og kammerjunkere

Mormor kunne ikke have gjort det bedre! En klassisk koldskål med ekstra topping og masser [...]

Se opskrift
Koldskål med lime & mynte

Det er nemt og hyggeligt at lave sin egen koldskål. Her kommer en helt enkel [...]

Se opskrift
Gammeldags koldskål med æg

Den helt klassiske smag af dansk sommer. Her får du opskriften på barndommens gammeldags koldskål [...]

Se opskrift
Mormors koldskål

Mormor tryllede i sit køkken, og derfor smager denne elegante koldskål af ren nostalgi. Nyd [...]

Se opskrift