Sommerparfait

10-12 personer

Den skønneste smag af sommer – parfait med kammerjunker & friske bær.

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og flormelis let og luftigt sammen med kornene fra vaniljestangen. Tilsæt citronsaft og skal.

Pisk piskefløden i en anden skål til let skum.

Vend forsigtigt fløden i æggemassen og kom op i en brødform.

Stil brødformen på fryseren i minimum 6 timer og gerne et par dage i forvejen.

Tag parfaiten ud af fryseren tyve minutter før servering.

Knus kammerjunkerne og rens bærrene.

Kom de knuste kammerjunkere op på en tallerken og anret med en skefuld parfait og friske hindbær.

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 6 dl piskefløde
  • 120 g flormelis
  • 2 økologiske citroner, skal og saft heraf
  • 1 vaniljestang
  • 30 g Karen Volf Kammerjunkere
  • Hindbær
  • Husk: en brødform

Produkter i opskriften

Relaterede opskrifter

Gammeldags koldskål med æg

Den helt klassiske smag af dansk sommer. Her får du opskriften på barndommens gammeldags koldskål [...]

Se opskrift
Hindbærkoldskål

Let, blød og sød smag af sommer. Den perfekte koldskål til dem, der passer på [...]

Se opskrift
Mormors koldskål

Mormor tryllede i sit køkken, og derfor smager denne elegante koldskål af ren nostalgi. Nyd [...]

Se opskrift
Koldskålsdessert med kammerjunkere og mandler

Kan du heller ikke få nok af koldskål? Server den klassiske kombination af koldskål og [...]

Se opskrift
Koldskål på mandelmælk

En dejlig frisk smoothieagtig koldskål som skaber variation til de klassiske koldskålsopskrifter. Nyd den i [...]

Se opskrift
Sommerparfait

Den skønneste smag af sommer – parfait med kammerjunker & friske bær. Sådan gør du [...]

Se opskrift