Opskriften rækker til 2 personer.
Du skal bruge
- 100 gram blomkål
- 1 dl belugalinser
- 1 bundt mynte
- 1 bundt persille
- 5 spsk. creme fraiche
- 1 nip chili
- 2 spsk. syltede rødløg
Sådan gør du
Skyl og kog belugalinserne i rigeligt, let saltet vand. De skal have cirka 20 minutter ved en let simren.
Del blomkålen i små mundrette buketter.
Blend mynte, chili, creme fraiche og persille, og bland herefter belugalinser og blomkål med dressingen. Kom i en tætsluttende beholder, og tag med som madpakke sammen med rug crackers.
Tip: Sådan laver du syltede rødløg
Skær 400 gram rødløg i både.
Kog 1,5 dl eddike med 1,5 dl sukker, to dl vand, 4 peberkorn og 2 laurbærblade. Kog op til sukkeret er opløst, og lagen simrer. Tilsæt løgene, og kog under låg i 3-4 minutter. Tag løgene op, og kom dem i et rent glas. Lad lagen simre i 4 minutter yderligere, før du hælder den over løgene. Lad det køle af og opbevar herefter på køl. De kan holde sig i nogle uger og tages frem til salater m.m.