Madpakkesalat med Rug Crackers

Opskriften rækker til 2 personer.

Du skal bruge

  • 100 gram blomkål
  • 1 dl belugalinser
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt persille
  • 5 spsk. creme fraiche
  • 1 nip chili
  • 2 spsk. syltede rødløg

Sådan gør du

Skyl og kog belugalinserne i rigeligt, let saltet vand. De skal have cirka 20 minutter ved en let simren.

Del blomkålen i små mundrette buketter.

Blend mynte, chili, creme fraiche og persille, og bland herefter belugalinser og blomkål med dressingen. Kom i en tætsluttende beholder, og tag med som madpakke sammen med rug crackers.

Tip: Sådan laver du syltede rødløg

Skær 400 gram rødløg i både.

Kog 1,5 dl eddike med 1,5 dl sukker, to dl vand, 4 peberkorn og 2 laurbærblade. Kog op til sukkeret er opløst, og lagen simrer. Tilsæt løgene, og kog under låg i 3-4 minutter. Tag løgene op, og kom dem i et rent glas. Lad lagen simre i 4 minutter yderligere, før du hælder den over løgene. Lad det køle af og opbevar herefter på køl. De kan holde sig i nogle uger og tages frem til salater m.m.

Kurv