Lime-cheesecake med hvid chokolade

8 personer

Syrlig, sød og syndig: Denne lyse cheesecake er en elegant himmerigsmundfuld på dessertbordet.

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen smulder kiksene, og bland dem i smørret.

Sæt en springform uden bund på et fad, læg kiksemassen direkte på fadet i springformen og pres den godt ud.

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Hak chokoladen til fromagen i mindre stykker og smelt den over vandbad.

Pisk sukker og æg luftigt og bland flødeosten heri sammen med revet limeskal.

Tag forsigtigt husblassen op af vandet og smelt den over vandbad. Afkøl huspladsen med limesaft.

Pisk fløden stiv.

Bland den afkølede chokolade i æggeblandingen. Tilsæt husblassen og vend flødeskummet i.

Hæld fromagen over kiksebunden og stil den på køl I mindst 3 timer.
Pynt cheesecaken med revet hvid chokolade og citronmelisse og revet skal af lime inden servering[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ingredienser

Bund

  • 100 gram smør
  • 200 gram Karen Volf Digestive kiks

Fromage

  • 4 blade husblas
  • 75 g hvid chokolade
  • 2 pasteuriserede æg
  • 75 g lys rørsukker
  • 200 g flødeost
  • 2 spsk. limesaft
  • revet skal af 1 lime
  • 3 dl. piskefløde

Pynt

  • 75 g revet hvid chokolade
  • revet skal af 1 lime
  • citronmelisse

Produkter i opskriften

Relaterede opskrifter

Jordbær hjertelagkage

Sig det med kage. Denne sprøde og søde lagkage med Limoncello er en ren kærlighedserklæring. [...]

Se opskrift
Børnenes Hindbærsnitter

En opskrift der indbyder til at tage børnene med i køkkenet. Nem at lave og [...]

Se opskrift
Mangotrifli

Når der skal noget særligt lækkert på bordet, er denne trifli et moderne bud på [...]

Se opskrift
Konfektbrud

Ingen jul uden konfekt. Prøv Karen Volfs bud på en knasende sprød og nem konfekt, [...]

Se opskrift
Portionsanrettede kammerjunker-desserter

En frisk dessert med en koldskålsagtig smag – perfekt til sommergæsterne. Sådan gør du Kom [...]

Se opskrift
Æblekage

Enkel og elegant æblekage til voksne, som elsker mødet mellem det syrlige, det søde og [...]

Se opskrift