Koldskålsdessert med kammerjunkere og mandler

Kan du heller ikke få nok af koldskål? Server den klassiske kombination af koldskål og kammerjunkere som dessert!

Du skal bruge

Til 4 personer

  • 100 g Karen Volf Kammerjunkere
  • 50 g mandler
  • 1 spsk. rørsukker

Koldskål:

  • 2 dl tykmælk
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 blade husblas
  • 2 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene fri.

Bland tykmælk og kærnemælk med vaniljekorn og 2 spsk. sukker i en skål.

Lad det stå og trække på køl.

Træk husblassen op med det vand som hænger ved, og smelt det i en skål over et vandbad.

Afkøl den smeltede husblas i en større skål med lidt af koldskålen.

Bland herefter resten af koldskålen i.

Hæld blandingen i 4 små skåle, og sæt dem på køl i min. 2 timer.

Hak mandlerne groft, og rist dem på panden. Tilsæt 1 spsk. rørsukker, og lad det stå ca. 1 min. Kom blandingen i en skål og bland med groft knuste kammerjunkere.

Server desserten med de crunchy kammerjunkere på toppen.

Kurv