Ingredienser
- 100 g Karen Volf Kammerjunkere
- 50 g mandler
- 1 spsk. rørsukker
Koldskål
- 2 dl tykmælk
- 3 dl kærnemælk
- 2 blade husblas
- 2 spsk. sukker
- 1 vaniljestang
Kan du heller ikke få nok af koldskål? Server den klassiske kombination af koldskål og kammerjunkere som dessert!
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene fri.
Bland tykmælk og kærnemælk med vaniljekorn og 2 spsk. sukker i en skål.
Lad det stå og trække på køl.
Træk husblassen op med det vand som hænger ved, og smelt det i en skål over et vandbad.
Afkøl den smeltede husblas i en større skål med lidt af koldskålen.
Bland herefter resten af koldskålen i.
Hæld blandingen i 4 små skåle, og sæt dem på køl i min. 2 timer.
Hak mandlerne groft, og rist dem på panden. Tilsæt 1 spsk. rørsukker, og lad det stå ca. 1 min. Kom blandingen i en skål og bland med groft knuste kammerjunkere.
Server desserten med de crunchy kammerjunkere på toppen.
Koldskål