Koldskålsdessert med kammerjunkere og mandler

Kan du heller ikke få nok af koldskål? Server den klassiske kombination af koldskål og kammerjunkere som dessert!

Du skal bruge

Til 4 personer

  • 100 g Karen Volf Kammerjunkere
  • 50 g mandler
  • 1 spsk. rørsukker

Koldskål:

  • 2 dl tykmælk
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 blade husblas
  • 2 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene fri.

Bland tykmælk og kærnemælk med vaniljekorn og 2 spsk. sukker i en skål.

Lad det stå og trække på køl.

Træk husblassen op med det vand som hænger ved, og smelt det i en skål over et vandbad.

Afkøl den smeltede husblas i en større skål med lidt af koldskålen.

Bland herefter resten af koldskålen i.

Hæld blandingen i 4 små skåle, og sæt dem på køl i min. 2 timer.

Hak mandlerne groft, og rist dem på panden. Tilsæt 1 spsk. rørsukker, og lad det stå ca. 1 min. Kom blandingen i en skål og bland med groft knuste kammerjunkere.

Server desserten med de crunchy kammerjunkere på toppen.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk