Koldskål med pisket flødeskumstopping, syltede rabarber og kammerjunkere

Mormor kunne ikke have gjort det bedre! En klassisk koldskål med ekstra topping og masser af syrlighed og sødme.

Til 6 personer.

Du skal bruge

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • 6 dl kærnemælk
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 1 dl flødeskum
  • 200 gram Karen Volf kammerjunkere
  • 250 gram rabarber
  • 150 gram sukker
  • 3 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • Frisk ingefær, 1 cm
  • Saften fra en halv citron

Sådan gør du

Sylt først rabarberne.
Skær stilkene i mundrette bidder. Riv ingefæren fint, og kom sukker, vand, vanilje og citron op i en gryde. Kog op til sukkeret er smeltet, og tilsæt nu rabarberskiverne. Lad dem simre under låg i 15 minutter. De skal stadig have bid, når du tager dem af varmen. Lad dem køle af i gryden sammen med lagen.

Pisk nu æggeblommer med sukker, og tilsæt kærnemælken. I en anden skål pisker du æggehviderne stive. Vend i kærnemælksmassen.

Pisk flødeskummen, og server koldskålen toppet med flødeskum, kammerjunkere og syltede rabarber.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk