Koldskål med pisket flødeskumstopping, syltede rabarber og kammerjunkere

6 personer

Mormor kunne ikke have gjort det bedre! En klassisk koldskål med ekstra topping og masser af syrlighed og sødme.

Sådan gør du

Sylt først rabarberne.

Skær stilkene i mundrette bidder. Riv ingefæren fint, og kom sukker, vand, vanilje og citron op i en gryde. Kog op til sukkeret er smeltet, og tilsæt nu rabarberskiverne. Lad dem simre under låg i 15 minutter. De skal stadig have bid, når du tager dem af varmen. Lad dem køle af i gryden sammen med lagen.

Pisk nu æggeblommer med sukker, og tilsæt kærnemælken. I en anden skål pisker du æggehviderne stive. Vend i kærnemælksmassen.

Pisk flødeskummen, og server koldskålen toppet med flødeskum, kammerjunkere og syltede rabarber.

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • 6 dl kærnemælk
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 1 dl flødeskum
  • 200 gram Karen Volf kammerjunkere
  • 250 gram rabarber
  • 150 gram sukker
  • 3 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • Frisk ingefær, 1 cm
  • Saften fra en halv citron

Produkter i opskriften