Mormor kunne ikke have gjort det bedre! En klassisk koldskål med ekstra topping og masser af syrlighed og sødme.
Til 6 personer.
Du skal bruge
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 150 gram sukker
- 6 dl kærnemælk
- 4 pasteuriserede æggehvider
- 1 dl flødeskum
- 200 gram Karen Volf kammerjunkere
- 250 gram rabarber
- 150 gram sukker
- 3 dl vand
- 1 vaniljestang
- Frisk ingefær, 1 cm
- Saften fra en halv citron
Sådan gør du
Sylt først rabarberne.
Skær stilkene i mundrette bidder. Riv ingefæren fint, og kom sukker, vand, vanilje og citron op i en gryde. Kog op til sukkeret er smeltet, og tilsæt nu rabarberskiverne. Lad dem simre under låg i 15 minutter. De skal stadig have bid, når du tager dem af varmen. Lad dem køle af i gryden sammen med lagen.
Pisk nu æggeblommer med sukker, og tilsæt kærnemælken. I en anden skål pisker du æggehviderne stive. Vend i kærnemælksmassen.
Pisk flødeskummen, og server koldskålen toppet med flødeskum, kammerjunkere og syltede rabarber.