Sommer
Koldskål med pisket flødeskumstopping, syltede rabarber og kammerjunkere
6 personer
Mormor kunne ikke have gjort det bedre! En klassisk koldskål med ekstra topping og masser af syrlighed og sødme.
Sådan gør du
Sylt først rabarberne.
Skær stilkene i mundrette bidder. Riv ingefæren fint, og kom sukker, vand, vanilje og citron op i en gryde. Kog op til sukkeret er smeltet, og tilsæt nu rabarberskiverne. Lad dem simre under låg i 15 minutter. De skal stadig have bid, når du tager dem af varmen. Lad dem køle af i gryden sammen med lagen.
Pisk nu æggeblommer med sukker, og tilsæt kærnemælken. I en anden skål pisker du æggehviderne stive. Vend i kærnemælksmassen.
Pisk flødeskummen, og server koldskålen toppet med flødeskum, kammerjunkere og syltede rabarber.