Karen Volfs jule-snackfad

Du skal bruge

  • 5 store økologiske appelsiner
  • 30 g rørsukker
  • 100 g overtrækschokolade
  • Vaniljekranse
  • Klejner
  • Evt. krymmel eller spiseligt glimmer

Sådan gør du

Skræl appelsinerne, så du har skallen, men mindst muligt af de hvide hinder på skallen. Gem frugten og skær skallen i lange fine strimler a cirka en halv cm.

Kog en liter vand, overhæld appelsinskallerne med kogende vand og lad dem trække fem minutter. Gentag processen 5 gange og smag på skallerne. Er de stadig bitre, så gentag processen til bitterheden er trukket helt ud.

Dup skallerne tørre med et rent viskestykke og drys dem med et tyndt lag rørsukker. Lad dem tørre på et stykke bagepapir natten over, inden du overtrækker dem med chokolade.

Smelt overtrækschokoladen i en lille gryde, tag gryden af varmen og dyp orangeskallerne i chokoladen og læg dem tilbage på bagepapiret. Dyp herefter brunkager og vaniljekranse i chokoladen, pynt med krymmel eller spiseligt glimmer og lad dem tørre på et stykke bagepapir, inden du pakker det hele i tætsluttende beholdere.

Server det hele med nødder, dadler og andet julegodt.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk