Karen Volfs jule-snackfad

Sådan gør du

Skræl appelsinerne, så du har skallen, men mindst muligt af de hvide hinder på skallen. Gem frugten og skær skallen i lange fine strimler a cirka en halv cm.

Kog en liter vand, overhæld appelsinskallerne med kogende vand og lad dem trække fem minutter. Gentag processen 5 gange og smag på skallerne. Er de stadig bitre, så gentag processen til bitterheden er trukket helt ud.

Dup skallerne tørre med et rent viskestykke og drys dem med et tyndt lag rørsukker. Lad dem tørre på et stykke bagepapir natten over, inden du overtrækker dem med chokolade.

Smelt overtrækschokoladen i en lille gryde, tag gryden af varmen og dyp orangeskallerne i chokoladen og læg dem tilbage på bagepapiret. Dyp herefter brunkager og vaniljekranse i chokoladen, pynt med krymmel eller spiseligt glimmer og lad dem tørre på et stykke bagepapir, inden du pakker det hele i tætsluttende beholdere.

Server det hele med nødder, dadler og andet julegodt.

Ingredienser

  • 5 store økologiske appelsiner
  • 30 g rørsukker
  • 100 g overtrækschokolade
  • Vaniljekranse
  • Klejner
  • Evt. krymmel eller spiseligt glimmer

Produkter i opskriften

Relaterede opskrifter

Konfektbrud

Ingen jul uden konfekt. Prøv Karen Volfs bud på en knasende sprød og nem konfekt, [...]

Se opskrift
Cookie-dough brunkageis

Den gode smag fra krydderierne trækkes ud i isen og giver en dejlig aromatisk is, [...]

Se opskrift
Aromatisk blåbærcreme til æbleskiver

Ingen jul uden æbleskiver! Vi har bagt æbleskiverne for dig, så du kan koncentrere dig [...]

Se opskrift
Vaniljekranse med mocca-marengscreme

De fineste små julehapsere til kaffen, der smager både cremet og sødt på samme tid, [...]

Se opskrift
Karen Volfs jule-snackfad

Sådan gør du Skræl appelsinerne, så du har skallen, men mindst muligt af de hvide [...]

Se opskrift
Julet ostekage med brunkage-bund

Cheesecake er den ultimative forkælelse, og denne skønne sag skal nok bringe glæde rundt om [...]

Se opskrift