,

Kammerjunker Sommer-Cheesecake

1 kage til 12 personer

Til en særlig lejlighed, til weekendens dessert eller hvis en af hverdagene bare skal smage lidt mere af sol & sommer.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170 grader almindelig varme.

Bund

Kom kammerjunkerne i en pose og knus dem ved at slå på posen med en kødhammer eller lignende.

Beklæd en springform med bagepapir, smør den med smør og drys med sukker. Bank det overskydende sukker af.

Smelt smørret og rør sammen med kammerjunkere og krydderier. Kom over i formen og tryk bunden godt på plads. Bag i ovnen i 8-10 minutter til bunden er gylden. Stil bunden til afkøling.

Topping

Når bunden er afkølet, kan cremen røres: Pisk alle ingredienserne til en tyk creme og fordel på bunden. Stil koldt og lad den sætte sig frem til servering.

Pynt med bær og citron og limeskal.

Ingredienser

Bund

  • 125 g smør
  • 250 g kammerjunkere
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. kanel
  • Smør og sukker til formen

Fyld

  • 300 g friskost
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl flormelis
  • 1 økologisk citron, skal og saft heraf
  • 2 dl piskefløde

Pynt

  • Hindbær, blåbær samt citron- og limeskal

Produkter i opskriften

Relaterede opskrifter

Citron-kokoslagkage med lemon curd-fyld

Sådan gør du Pres saften fra citronen og bland med philadelphia og flormelis og 2 [...]

Se opskrift
Koldskål på mandelmælk

En dejlig frisk smoothieagtig koldskål som skaber variation til de klassiske koldskålsopskrifter. Nyd den i [...]

Se opskrift
Eton Mess a la Karen Volf

Eton Mess er en traditionel engelsk dessert bestående af friske bær, fløde & marengs. Her [...]

Se opskrift
Koldskålssmoothie med knuste kammerjunkere

Prøv noget nyt under sommerens sol: Denne opdaterede version af koldskål er et hit hos [...]

Se opskrift
Jordbær hjertelagkage

Sig det med kage. Denne sprøde og søde lagkage med Limoncello er en ren kærlighedserklæring. [...]

Se opskrift
Hyldebærsuppe

En klassiker fra mormors køkken. Hyldebærsuppe er smuk og særlig, og perfekt med tvebakker – [...]

Se opskrift