Kammerjunker Sommer-Cheesecake

Til en særlig lejlighed, til weekendens dessert eller hvis en af hverdagene bare skal smage lidt mere af sol & sommer.

Du skal bruge (til 12 pers.)

Bund

  • 125 g smør
  • 250 g kammerjunkere
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. kanel
  • Smør og sukker til formen

Fyld

  • 300 g friskost
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl flormelis
  • 1 økologisk citron, skal og saft heraf
  • 2 dl piskefløde

Pynt

  • Hindbær, blåbær samt citron- og limeskal

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170 grader almindelig varme.

Bund

Kom kammerjunkerne i en pose og knus dem ved at slå på posen med en kødhammer eller lignende.

Beklæd en springform med bagepapir, smør den med smør og drys med sukker. Bank det overskydende sukker af.

Smelt smørret og rør sammen med kammerjunkere og krydderier. Kom over i formen og tryk bunden godt på plads. Bag i ovnen i 8-10 minutter til bunden er gylden. Stil bunden til afkøling.

Topping

Når bunden er afkølet, kan cremen røres: Pisk alle ingredienserne til en tyk creme og fordel på bunden. Stil koldt og lad den sætte sig frem til servering.

Pynt med bær og citron og limeskal.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk