,

Kammerjunker Sommer-Cheesecake

1 kage til 12 personer

Til en særlig lejlighed, til weekendens dessert eller hvis en af hverdagene bare skal smage lidt mere af sol & sommer.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170 grader almindelig varme.

Bund

Kom kammerjunkerne i en pose og knus dem ved at slå på posen med en kødhammer eller lignende.

Beklæd en springform med bagepapir, smør den med smør og drys med sukker. Bank det overskydende sukker af.

Smelt smørret og rør sammen med kammerjunkere og krydderier. Kom over i formen og tryk bunden godt på plads. Bag i ovnen i 8-10 minutter til bunden er gylden. Stil bunden til afkøling.

Topping

Når bunden er afkølet, kan cremen røres: Pisk alle ingredienserne til en tyk creme og fordel på bunden. Stil koldt og lad den sætte sig frem til servering.

Pynt med bær og citron og limeskal.

Ingredienser

Bund

  • 125 g smør
  • 250 g kammerjunkere
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. kanel
  • Smør og sukker til formen

Fyld

  • 300 g friskost
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl flormelis
  • 1 økologisk citron, skal og saft heraf
  • 2 dl piskefløde

Pynt

  • Hindbær, blåbær samt citron- og limeskal

Produkter i opskriften

Relaterede opskrifter

Jordbær hjertelagkage

Sig det med kage. Denne sprøde og søde lagkage med Limoncello er en ren kærlighedserklæring. [...]

Se opskrift
Koldskål på kokosmælk

Skøn cremet koldskål baseret på kokosmælk. Sådan gør du Kom blåbær og banan op i [...]

Se opskrift
Koldskål med pisket flødeskumstopping, syltede rabarber og kammerjunkere

Mormor kunne ikke have gjort det bedre! En klassisk koldskål med ekstra topping og masser [...]

Se opskrift
Koldskål med lemon og lime

Ingen sommer uden koldskål. Pep den op med et strejf af citrus og få en [...]

Se opskrift
Hyldebærsuppe

En klassiker fra mormors køkken. Hyldebærsuppe er smuk og særlig, og perfekt med tvebakker – [...]

Se opskrift
Jordbær-hyldeblomst koldskål

Den rene smag af sommer må være jordbær og hyldeblomst. Nyd den i en skøn [...]

Se opskrift