Julet ostekage med brunkage-bund

1 kage

Cheesecake er den ultimative forkælelse, og denne skønne sag skal nok bringe glæde rundt om bordet.

Sådan gør du

Beklæd springformen med bagepapir og sæt ovnen på 180 grader.

Smelt smørret i en gryde.

Kør brunkagerne og mandlerne i en foodprocessor, indtil det er malet helt fint.

Bland smør og brunkagemelet sammen og pres det ned i springformen i et ensartet lag.

Bag i ovnen i 15 minutter og stil til afkøling.

Rør imens ostecremen: Pisk fløden til skum og stil til side.
Bland de øvrige ingredienser sammen og vend dem sammen med flødeskummet. Fordel ovenpå den helt afkølede bund, imens den stadig er i formen. Stil på køl 1-2 timer.

Læg husblassen i koldt vand og lad trække i 10 minutter.

Varm kirsebærsaucen op, og rør husblassen ud i kirsebærsaucen. Stil til afkøling. Når den er helt afkølet, hældes den ovenpå kagen, stadig i formen. Stil kagen på køl igen i minimum 1 time eller til næste dag.

Ingredienser

Bund

  • 200 g Karen Volf Brunkager
  • 20 g mandler
  • 100 g smør

Ostecreme

  • 2 dl piskefløde
  • 2 bægre Philadelphia
  • 2 spsk. flormelis
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • Saft og skal fra en økologisk citron

Topping

  • 2 dl kirsebærsauce
  • 3 blade husblas

Produkter i opskriften

Relaterede opskrifter

Vaniljekranse med mocca-marengscreme

De fineste små julehapsere til kaffen, der smager både cremet og sødt på samme tid, [...]

Se opskrift
Æbleskiver med chokoladefyld

Opgrader de klassiske æbleskiver til små mini-berlinere i juleudgave med chokoladeganache og kanelsukker til. Det [...]

Se opskrift
Aromatisk blåbærcreme til æbleskiver

Ingen jul uden æbleskiver! Vi har bagt æbleskiverne for dig, så du kan koncentrere dig [...]

Se opskrift
Cookie-dough brunkageis

Den gode smag fra krydderierne trækkes ud i isen og giver en dejlig aromatisk is, [...]

Se opskrift
Konfektbrud

Ingen jul uden konfekt. Prøv Karen Volfs bud på en knasende sprød og nem konfekt, [...]

Se opskrift
Julet ostekage med brunkage-bund

Cheesecake er den ultimative forkælelse, og denne skønne sag skal nok bringe glæde rundt om [...]

Se opskrift