Julet ostekage med brunkage-bund

Cheesecake er den ultimative forkælelse, og denne skønne sag skal nok bringe glæde rundt om bordet

Du skal bruge

Bund

  • 200 g Karen Volf Brunkager
  • 20 g mandler
  • 100 g smør

Ostecreme

  • 2 dl piskefløde
  • 2 bægre Philadelphia
  • 2 spsk. flormelis
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • Saft og skal fra en økologisk citron

Topping

  • 2 dl kirsebærsauce
  • 3 blade husblas

Du skal desuden bruge en springform.

Sådan gør du

Beklæd springformen med bagepapir og sæt ovnen på 180 grader.

Smelt smørret i en gryde.

Kør brunkagerne og mandlerne i en foodprocessor, indtil det er malet helt fint.

Bland smør og brunkagemelet sammen og pres det ned i springformen i et ensartet lag.

Bag i ovnen i 15 minutter og stil til afkøling.

Rør imens ostecremen: Pisk fløden til skum og stil til side.
Bland de øvrige ingredienser sammen og vend dem sammen med flødeskummet. Fordel ovenpå den helt afkølede bund, imens den stadig er i formen. Stil på køl 1-2 timer.

Læg husblassen i koldt vand og lad trække i 10 minutter.

Varm kirsebærsaucen op, og rør husblassen ud i kirsebærsaucen. Stil til afkøling. Når den er helt afkølet, hældes den ovenpå kagen, stadig i formen. Stil kagen på køl igen i minimum 1 time eller til næste dag.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk