Julet ostekage med brunkage-bund

Cheesecake er den ultimative forkælelse, og denne skønne sag skal nok bringe glæde rundt om bordet

Du skal bruge

Bund

  • 200 g Karen Volf Brunkager
  • 20 g mandler
  • 100 g smør

Ostecreme

  • 2 dl piskefløde
  • 2 bægre Philadelphia
  • 2 spsk. flormelis
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • Saft og skal fra en økologisk citron

Topping

  • 2 dl kirsebærsauce
  • 3 blade husblas

Du skal desuden bruge en springform.

Sådan gør du

Beklæd springformen med bagepapir og sæt ovnen på 180 grader.

Smelt smørret i en gryde.

Kør brunkagerne og mandlerne i en foodprocessor, indtil det er malet helt fint.

Bland smør og brunkagemelet sammen og pres det ned i springformen i et ensartet lag.

Bag i ovnen i 15 minutter og stil til afkøling.

Rør imens ostecremen: Pisk fløden til skum og stil til side.
Bland de øvrige ingredienser sammen og vend dem sammen med flødeskummet. Fordel ovenpå den helt afkølede bund, imens den stadig er i formen. Stil på køl 1-2 timer.

Læg husblassen i koldt vand og lad trække i 10 minutter.

Varm kirsebærsaucen op, og rør husblassen ud i kirsebærsaucen. Stil til afkøling. Når den er helt afkølet, hældes den ovenpå kagen, stadig i formen. Stil kagen på køl igen i minimum 1 time eller til næste dag.

Kurv