Ingredienser
Bund
- 200 g Karen Volf Brunkager
- 20 g mandler
- 100 g smør
Ostecreme
- 2 dl piskefløde
- 2 bægre Philadelphia
- 2 spsk. flormelis
- ½ tsk. vaniljepulver
- Saft og skal fra en økologisk citron
Topping
- 2 dl kirsebærsauce
- 3 blade husblas
Cheesecake er den ultimative forkælelse, og denne skønne sag skal nok bringe glæde rundt om bordet.
Beklæd springformen med bagepapir og sæt ovnen på 180 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Kør brunkagerne og mandlerne i en foodprocessor, indtil det er malet helt fint.
Bland smør og brunkagemelet sammen og pres det ned i springformen i et ensartet lag.
Bag i ovnen i 15 minutter og stil til afkøling.
Rør imens ostecremen: Pisk fløden til skum og stil til side.
Bland de øvrige ingredienser sammen og vend dem sammen med flødeskummet. Fordel ovenpå den helt afkølede bund, imens den stadig er i formen. Stil på køl 1-2 timer.
Læg husblassen i koldt vand og lad trække i 10 minutter.
Varm kirsebærsaucen op, og rør husblassen ud i kirsebærsaucen. Stil til afkøling. Når den er helt afkølet, hældes den ovenpå kagen, stadig i formen. Stil kagen på køl igen i minimum 1 time eller til næste dag.
Bund
Ostecreme
Topping
Ingen jul uden konfekt. Prøv Karen Volfs bud på en knasende sprød og nem konfekt, [...]
Se opskriftSådan gør du Skræl appelsinerne, så du har skallen, men mindst muligt af de hvide [...]
Se opskriftOpgrader de klassiske æbleskiver til små mini-berlinere i juleudgave med chokoladeganache og kanelsukker til. Det [...]
Se opskriftDe fineste små julehapsere til kaffen, der smager både cremet og sødt på samme tid, [...]
Se opskriftIngen jul uden æbleskiver! Vi har bagt æbleskiverne for dig, så du kan koncentrere dig [...]
Se opskriftCheesecake er den ultimative forkælelse, og denne skønne sag skal nok bringe glæde rundt om [...]
Se opskrift