Ingredienser
- 1 pakke Karen Volf Lyse Lagkagebunde
- 16 Karen Volf Makroner
- 2 granatæbler
- 4 blade husblas
- 8 spsk. rørsukker
- 1 citron, usprøjtet
- 1 bæger ricotta (250 g)
- ½ l piskefløde
- 20 gram usaltede pistacienødder uden skal
Smukke garantæblekerner giver sødme og elegance til denne lækre variant af en fødselsdagslagkage af den helt lækre slags.
Fjern kernerne fra granatæblerne. Stil den ene halvdel til side.
Mos kernerne fra det ene granatæble igennem en si, og kom saften samt resten af kernerne op i en gryde. Tilsæt saften fra citronen samt sukkeret og bring i kog.
Lad det simre ved svag varme i 10 minutter.
Opblød husblassen i koldt vand.
Si granatæblesiruppen og kom væsken op i gryden igen.
Knug vandet fra husblassen og rør den ud i granatæblesiruppen.
Tag gryden af varmen og lad siruppen køle af.
Pisk fløden til skum og vend med Ricotta og den afkølede sirup. Kom halvdelen af de tiloversblevne granatæblekerner i cremen.
Fordel 8 makroner på den første lagkagebund ud mod kanten af kagen. Kom herefter 1/3 af cremen på kagen. Læg en lagkagebund ovenpå og gentag processen. Fordel den sidste mængde creme øverst på kagen og pynt med grofthakkede pistacienødder og de resterende granatæblekerner inden servering.
Lav gerne lagkagen stå og trække i køleskabet nogle timer inden servering eller natten over.
Du kan også bruge appelsin i stedet for granatæble. Brug da saften fra 3 økologiske appelsiner og pynt med fintrevet appelsinskal.
En klassisk lagkage til fødselsdagen, som passer til alle, uanset om året viser 5 eller [...]
Se opskriftIngen jul uden konfekt. Prøv Karen Volfs bud på en knasende sprød og nem konfekt, [...]
Se opskriftEn festlig lagkage der vil overraske til din næste fødselsdagskomsammen. Sådan gør du Pisk fløden [...]
Se opskriftEnkel og elegant æblekage til voksne, som elsker mødet mellem det syrlige, det søde og [...]
Se opskriftSkal der være fest, så lad der være fest! Minilagkager er geniale til børnefødselsdagen, men [...]
Se opskriftTil en særlig lejlighed, til weekendens dessert eller hvis en af hverdagene bare skal smage [...]
Se opskrift