Granatæble-lagkage

Smukke garantæblekerner giver sødme og elegance til denne lækre variant af en fødselsdagslagkage af den helt lækre slags.

Du skal bruge

Til 8 personer

  • 1 pakke Karen Volf lyse lagkagebunde
  • 16 Karen Volf makroner
  • 2 granatæbler
  • 4 blade husblas
  • 8 spsk. rørsukker
  • 1 citron, usprøjtet
  • 1 bæger Ricotta (250 g)
  • ½ l. piskefløde
  • 20 gram usaltede pistacienødder uden skal

Sådan gør du

Fjern kernerne fra granatæblerne. Stil den ene halvdel til side.

Mos kernerne fra det ene granatæble igennem en si, og kom saften samt resten af kernerne op i en gryde. Tilsæt saften fra citronen samt sukkeret og bring i kog.

Lad det simre ved svag varme i 10 minutter.

Opblød husblassen i koldt vand.

Si granatæblesiruppen og kom væsken op i gryden igen.
Knug vandet fra husblassen og rør den ud i granatæblesiruppen.

Tag gryden af varmen og lad siruppen køle af.

Pisk fløden til skum og vend med Ricotta og den afkølede sirup. Kom halvdelen af de tiloversblevne granatæblekerner i cremen.

Fordel 8 makroner på den første lagkagebund ud mod kanten af kagen. Kom herefter 1/3 af cremen på kagen. Læg en lagkagebund ovenpå og gentag processen. Fordel den sidste mængde creme øverst på kagen og pynt med grofthakkede pistacienødder og de resterende granatæblekerner inden servering.

Tip: Lav gerne lagkagen stå og trække i køleskabet nogle timer inden servering eller natten over.

Tip: Du kan også bruge appelsin i stedet for granatæble. Brug da saften fra 3 økologiske appelsiner og pynt med fintrevet appelsinskal.

Kurv

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk