Fødselsdagslagkage

En klassisk lagkage til fødselsdagen, som passer til alle, uanset om året viser 5 eller 75. Nyd den dobbelte smag af lækker chokolade, bær og vanilje i sød balance.

Du skal bruge

Til 8 personer

  • 1 pakke Karen Volf Chokoladelagkagebunde
  • 16 Karen Volf makroner
  • 300 gram rabarber (Evt. fra frost)
  • 150 gram rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 vaniljestang
  • ½ l. piskefløde
  • 50 gram blandede brombær og blåbær
  • 20 gram mørk chokolade

Sådan gør du

Sæt ovnen på 180 grader.

Skær rabarberne i stykker á 2 cm og kom dem i et ildfast fad. Tø dem op, hvis du anvender rabarber fra frost.

Strø rabarberne med rørsukker og kartoffelmel. Fjern kornene fra vaniljestangen, og kom korn og vaniljestang med op i fadet.
Bag i ovnen i 30 minutter, tag ud af ovnen og lad dem køle helt af i fadet. Dette kan evt. forberedes aftenen før servering.

Pisk fløden blød og luftig og vend den kolde, bagte rabarber i flødeskummet.

Fordel 8 makroner på den første lagkagebund ud mod kanten af kagen og kom en tredjedel af flødeskummet på. Gentag processen med det næste lag og pynt kagen med resten af flødeskummet.

Hak chokoladen groft og pynt kagen med bær og hakket mørk chokolade inden servering.

Tip: Lav gerne lagkagen stå og trække i køleskabet nogle timer inden servering eller natten over.

Tip: Du kan også erstatte rabarber med brombær ved at mose dem let med en gaffel og vende dem i flødeskum.

Kurv