Fødselsdagslagkage

8 personer

En klassisk lagkage til fødselsdagen, som passer til alle, uanset om året viser 5 eller 75. Nyd den dobbelte smag af lækker chokolade, bær og vanilje i sød balance.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 180 grader.

Skær rabarberne i stykker á 2 cm og kom dem i et ildfast fad. Tø dem op, hvis du anvender rabarber fra frost.

Strø rabarberne med rørsukker og kartoffelmel. Fjern kornene fra vaniljestangen, og kom korn og vaniljestang med op i fadet.
Bag i ovnen i 30 minutter, tag ud af ovnen og lad dem køle helt af i fadet. Dette kan evt. forberedes aftenen før servering.

Pisk fløden blød og luftig og vend den kolde, bagte rabarber i flødeskummet.

Fordel 8 makroner på den første lagkagebund ud mod kanten af kagen og kom en tredjedel af flødeskummet på. Gentag processen med det næste lag og pynt kagen med resten af flødeskummet.

Hak chokoladen groft og pynt kagen med bær og hakket mørk chokolade inden servering.

Tip!

Lav gerne lagkagen stå og trække i køleskabet nogle timer inden servering eller natten over.

Du kan også erstatte rabarber med brombær ved at mose dem let med en gaffel og vende dem i flødeskum.

Ingredienser

  • 1 pakke Karen Volf Choko Lagkagebunde
  • 16 Karen Volf makroner
  • 300 g rabarber (evt. fra frost)
  • 150 g rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 vaniljestang
  • ½ l piskefløde
  • 50 g blandede brombær og blåbær
  • 20 g mørk chokolade

Produkter i opskriften

Relaterede opskrifter

Mangotrifli

Når der skal noget særligt lækkert på bordet, er denne trifli et moderne bud på [...]

Se opskrift
Tiramisulagkage

Med inspiration fra den italienske tiramisu… Tiramisulagkage – en virkelig lækker og samtidig ret nem [...]

Se opskrift
Lagkage med marshmallow-creme og bær

En festlig lagkage der vil overraske til din næste fødselsdagskomsammen. Sådan gør du Pisk fløden [...]

Se opskrift
Eton Mess a la Karen Volf

Eton Mess er en traditionel engelsk dessert bestående af friske bær, fløde & marengs. Her [...]

Se opskrift
Kammerjunker Sommer-Cheesecake

Til en særlig lejlighed, til weekendens dessert eller hvis en af hverdagene bare skal smage [...]

Se opskrift
Hyldebærsuppe

En klassiker fra mormors køkken. Hyldebærsuppe er smuk og særlig, og perfekt med tvebakker – [...]

Se opskrift