Aromatisk blåbærcreme til æbleskiver

1 stort glas

Ingen jul uden æbleskiver! Vi har bagt æbleskiverne for dig, så du kan koncentrere dig om at lave lækkert tilbehør. Denne blåbærcreme smager dejligt til æbleskiverne, men du kan også nyde resten til ostebordet i løbet af juledagene.

Sådan gør du

Hvis du har valgt blåbær fra frost, skal disse lige tø op først.

Skræl æblet imens og skær det i små stykker.

Riv skallen af citron og appelsin og pres saften, gem begge dele.

Skrab vaniljestangen for vanilje og stil til side.

Når blåbærrene er tøet op, kom dem op i en gryde med æblestykkerne og en halv dl vand og varm op.

Tilsæt sukker, skal og saft fra appelsin og citron samt korn og stang fra vaniljen. Lad simre i 20-30 minutter, til du får en ensartet masse. Hold øje undervejs og rør jævnligt rundt.

Hvis cremen virker lidt før tør, tilsat da en smule vand.

Når massen har samlet sig, tager du vaniljestængerne ud og smider væk.

Tag gryden af varmen og blend nu massen med en stavblender, til den bliver dejligt cremet. Kom tilbage på varmen og lad den koge op 1-2 minutter.

Hæld massen på et tætsluttende rent glas og opbevar på køl, når den er afkølet. Server som tilbehør til æbleskiver.

Ingredienser

  • 200 g blåbær, gerne fra frost
  • 1 stort æble
  • 1 stang vanilje
  • 150 g rørsukker
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 økologisk citron
  • Karen Volf Æbleskiver

Produkter i opskriften